Banner

Nyheder

Paris

Virtuel fotoudstilling fra Verdensmarchen

Millioner af mennesker er ved at samle sig i en fælles handling for Fred og Ikkevold. Der går i øjeblikket et lys og en glæde over kloden, fordi der dagligt bliver ønsket og kæmpet for at menneskets reelle frihed kan komme til udtryk. En fælles stemme, som ønsker en verden uden krig og uden nogen former for vold, for altid.


Palæstina

Verdensmarchen opfordrer Japan til at lukke USA's militærbaser

På sin tredje og sidste dag i Japan opfordrede Verdensmarchen regeringen til at give USA besked om at fjerne dets baser i Japan, i overensstemmelse med Verdensmarchens krav om at udenlandske tropper bør trække sig tilbage fra andre landes territorier.

Opfordringen blev givet under et møde i det Japanske Udenrigsministerium med regerings-repræsentanter - et møde som i øvrigt blev holdt i en hjertelig atmosfære. Se den fulde artikel på www.theworldmarch.org.


Palæstina

Dialog mellem palæstinensere, israelere og Verdensmarchen i Wallaje (Palæstina)

Takket være mæglingsindsatsen fra Luisa Morgantini (tidligere vicepræsident for Europaparlamentet), er der blevet åbnet for en dialog med et antal populære palæstinensiske foreninger, som i starten var imod en fælles fejring af Verdensmarchen i Wallaje på palæstinensisk territorium, fordi israelske repræsentanter også deltog i delegationen. Og de endte med at åbne deres egne hjem for delegationen fra Verdensmarchen i anerkendelse af dens rolle som fredsambasadør.

Det opnåede resultat i Wallaje er et eksempel på Marchens budskab og mål: at genstarte dialogen de steder hvor dialogen og samarbejdet pga. frygt eller vane, er blevet afbrudt. Det planlagte arrangement blev holdt med deltagelse fra begge parter, og endte med at indbyggerne i Wallaje tilsluttede sig Verdensmarchen med et løfte om at organisere et nyt arrangement i de kommende uger som vil involvere både palæstinensere og israelere.

Læs den fulde artikel og se flere fotos på www.theworldmarch.org.


Pat Patfoort

Pat Patfoort i Milano, 3 dage om ikkevold

Den belgiske antropolog, Pat Patfoort, som er international mægler på feltet transformation og ikkevoldelig håndtering af konflikter, har været på besøg i Milano for at præsentere hendes metoder på konferencen: "Opbygning af Ikkevold: træning i fred og ikkevoldelig løsning af konflikter", samt seminaret "At forsvare sig selv uden at angribe".

Hun forklarede bl.a. at volden, på alle niveauer, kommer til udtryk når et synspunkt forsøger at dominere over et andet, i et system hun definerer som major-minor.

Læs den fulde artikel og se videoklip fra konference og seminar på Pressenza.


Moskva

Moskva: Verdensmarchen modtaget af Gorbatjov-Stiftelsen

Tyve medlemmer fra Verdensmarchens basehold blev modtaget af Gorbatjov-Stiftelsen, som det tidligere statsoverhoved og nobelprismodtager er præsident for. Denne NGO for politiske og socio-økonomiske studier har eksisteret siden 1992. I sin egenskab af Nobelprismodtager for Fred vil Mikhail Gorbatjov være til stede når gruppen af Nobels fredsprismodtagere holder topmøde i Berlin d. 10. - 11. November, og herunder mødes med Verdensmarchen. Se fuldt program og talere på deres hjemmeside.

Senere på eftermiddagen blev baseholdet budt velkommen af Det Russiske Videnskabsakademi af Boris Kaval, som er forsker ved det Latinamerikanske Institut og mangeårigt medlem af den Humanistiske Bevægelse. Kilde: Pressenza.


badge

Køb et badge og støt Verdensmarchen i Danmark

Det er nu muligt at købe et badge med Verdenmarchens logo. Det kan købes for 20 kr. ved de forskellige arrangementer samt ved henvendelse til Giite Møllenberg

gigantbanner

Gigantisk banner på Filippinerne

For få dage siden blev der på en af de mest befærdede gader i Filippinerne opsat et gigantisk "banner". Pladsen blev tilbudt gratis af en skole som ejer grunden, og banneret blev også fremstillet med hjælp fra en sponsor. Klik på billedet for se det i stor størrelse, og prøv at sammenligne størrelsen af personerne på banneret med dem som går nedenunder på fortovet!

Desmond Tutu

Modtagerne af Nobels Fredspris modtager Verdensmarchen i Berlin

Giorgio Schultze, talsmand for Verdensmarchen i Europa, har haft et møde med modtagerne af Nobels Fredspris. Gruppen vil tage imod Verdensmarchen når de holder deres årlige topmøde i Berlin d. 10.-11. november 2009. Ved denne lejlighed har de også inviteret Silo, stifteren af den Humanistiske Bevægelse, til at tale om emnet "Fred og Ikkevold i det nuværende øjeblik". Hver enkelt nobelprismodtager fra denne gruppe vil desuden modtage og ledsage Verdensmarchen når den når deres eget land (Gorbatjov i Moskva, Yunus i Bangladesh, Perez Esquivel i Argentina osv.). Charter for a World without Violence vil indgå som et integreret dokument i Verdensmarchen og blive medbragt ved alle møder med regeringsledere, for at det kan blive udbredt til lokale myndigheder, skoler og offentligheden. Se programmet for topmødet og hent dokumentet her.

koncert med Miguel Rios

Miguel Ríos: fred er en drøm – men den vil blive til virkelighed

Den spanske rockmusiker Miguel Ríos spillede den 12. september i Madrid, som en del af sin afskeds turné "Memorias de la Carretera" (Minder fra Vejen). Under koncerten opfordrede han de tilstedeværende til at deltage i Verdensmarchen for Fred og Ikkevold, for at vi en dag kan opleve at intet menneske slås ned uden grund. - "det er en drøm, men den vil blive til virkelighed!" Klik på overskriften for at læse mere på engelsk og se et klip fra koncerten!