Banner

Fredsstafet

Fredsstafetten gennem Danmark skaber bevidsthed om Verdensmarchen i hele Danmark og binder flere grupper sammen så Verdensmarchen ikke kun foregår i København. Symbolsk set sættes hele Danmark i bevægelse, ligesom hele verden er indkaldt til Verdensmarchen. Kort sagt er stafetten ikke andet end Verdensmarchens banner og en fakkel, som bringes videre gennem forskellige byer i Danmark, hvor folk går med faklen og banneret for at vise enighed med Verdensmarchens mål og for at opfordre andre til at tænke over dem. Generel kontaktperson: Juha Uski

24.10. Frederikshavn

Kontakt: Arne Hansen

Den danske gren af Verdensmarchen for Fred og Ikke-vold bliver en fredsstafet, som tager sin begyndelse i Frederikshavn lørdag d. 24. oktober kl. 10 på Rådhusets P-plads ved Fasanvej. Her begynder vi med tale af Jacqueline fra Congo og sang, og går så en rundtur med verdensfredsmarchens fane gennem gågaden. Der bliver ophold på Fisketorvet med oplæsning af Benny Andersen-digt af Jette Toft, tale af en tamil og en sang og med mulighed for spontane indslag. Fredsstafetten afsluttes på Rådhusets P-plads med sang og tale. Hele turen forventes at tage en times tid. Læs mere her. Arr. Aldrig Mere Krig.

24.10. Aalborg

Kontakt: Connie Trudslev, tlf. 2274 7675, eller Kista Kjær, tlf. 2660 4548

Arrangement på J.F. kennedys Plads kl. 13.00. Arrangeret af Kirkeasyl og Aalborg Fredsaktion.

25.10. Skive

Kontakt: Gitte Hagen Møllenberg

Kl. 16-17 på posthustorvet i Skive bliver der lavet fredscirkel med lys, og der vil fortalt om Verdensmarchen.

26.10. Århus

Kontakt: George Zeuthen

Debataften om Fred og Klima på Café Oskar kl. 19-22. Læs mere på facebook.

28.10. Odense

Kontakt: Lene Junker

Fredsstafetten og Verdensmarchen for Fred og Ikke-vold går igennem Odense den 28. oktober 2009 klokken 16.30 til 17.30 på Flakhaven.

Giv freden en chance: Irak, Afghanistan, Pakistan, Kurdistan, Somalia, Palæstina…

Listen over lande, der er hærget af krig og vold kunne fortsætte, indtil alle verdens lande blev skrevet op.

Mediernes fokus på krig og vold i dag er større end dét på fred og ikke-vold. Det er et problem, idet vores hverdag fyldes med død og ødelæggelser, og vi mister håbet på at kunne leve fredeligt sammen på tværs af kulturer, religioner og racer.

Verdensmarchen for Fred og Ikke-vold vil forhindre, at man opgiver håbet og vise, at millioner af mennesker over hele verden støtter freden og ikke har mistet håbet.

Håbet om en bedre og fredeligere verden vises blandt andet igennem Fredsstafetten, som modtages i Odense og skal afleveres videre til Roskilde. Stafetten er et symbol på, hvordan fred kan sprede sig over hele verden, når mennesker hjælper hinanden.

29.10. Roskilde

Kontakt: Ida Lunde Hygum, tlf. 26 15 27 18

30.10. - 31.10. København

Kontakt: Barbara Becker-Jostes, tlf. 2679 6545, Skriv email

Stafettens fakkel og banner er med i de forskellige begivenheder som indgår i Verdensmarchen: Pressekonference, Fredskonference, Fakkel/lysaften med multikulturel fællesdans og Menneskekæde på Nørrebro (Big Hug Nørrebro). Præsentation med billeder fra stafettens vej gennem Danmark vises på "PEACE PARTY - Verdensmarchens fest for fred og ikke-vold" Kl. 19-23 i Prøvehallen, Valby.