Banner

Aktiviteter

Nedenfor kan du se beskrivelser og fotos fra primært de danske aktiviteter med Verdensmarchen. Ved at klikke på foto eller overskrift åbnes et vindue med flere fotos. For fotos og video af aktiviteter i andre lande, henviser vi til den internationale side, samt Pressenzas gallerier:
Europa-Afrika-Mellemøsten og
Amerika-Asien


Christiansborg Slotsplads

March fra Christiansborg Slotsplads

31. oktober 2009

Marchen gennem København startede hos FredsVagten ved Christiansborg og endte på Rådhuspladsen. Hos FredsVagten talte Bolivias Ambassadør Eugenio Poma. Efter marchen samledes vi i Prøvehallen i Valby, hvor der var en kulturel aften med middag, musik, videoer og tale fra John Avery fra Pugwash.


bighug_30okt

Big Hug Nørrebrogade

31. oktober 2009

Lørdag d. 31.10. fra kl. 13 og 1 times tid frem afviklede vi version 2 af 4 af "big hug nørrebro". Vi havde deltagelse af Verdensmarchens basehold. Et hold der består af humanister fra New Zealand, Spanien, Chile, Costa Rica, Finland, Belgien, Tjekkiet, USA, Frankrig, Schweiz og indien. Vi var på gaden med vores flag, banner, højt humør og fælles sang. I flere minutter lød der "Fred, fred og ikkevold" på Nørrebrogade. Den gode stemning inspirerede en af indehaverne af Butik Diva på Nørrebrogade til at invitere os indenfor i hendes butik for at nyde lidt læskende alt i mens der blev snakket fred og sunget. Det hele sluttede med en god middag, inviteret af "det grønne køkken". Endnu engang fik vi varmet en masse hjerter på Nørrebrogade og med det viser at inde i de små butikker brænder der store hjerter, som ønsker at komme til udtryk og fortælle verden, at det slut med krig og vold.

Næste version af "big hug" bliver d. 1. december. Vi kommer til at justere en smule, men det er kun mere fremadrettet. Navnet på event bliver ændret fra "big hug Nørrebro" til "hånden på hjertet". Vi er desuden igang med at forberede et menneskeligt projekt for Nørrebro, som er at gøre Nørrebro til en Ikkevoldszone.


lysfakler

Lysfakkeloptog

30/10 2009

Den næstsidste dag i oktober, skulle vise sig at blive en af de smukkeste. Dagen startede tør, kølig og med næsten skyfri himmel. De få skyer der havde vovet sig at blive over København var med til at danne rammen om et af mange events til Verdensmarchen for Fred og Ikkevold. Fra om eftermiddagen begyndte de første frivillige tilsluttede til Verdensmarchen at møde op. Alle for at være med til placere lys rundt om Peblingesøen. Men også for at sælge haveblus og fakler til de mange forbipasserende. Alle der købte et lys blev bedt om placere det et eller andet sted rundt om søen og samtidig frembringe deres ønsker for en verden uden krig og uden vold. I løbet af hele dagen valgte ca. 500 personer at placere et lys. Da mørket endelig begyndte at indtræffe kom lyset til sin berettigelse og folk begyndte at samle sig foran Kaffesalonen. Og den lille bådebro ved Dronning Louises Bro, blev omdannet til både scene og det sted hvor de stærkeste fælles ønsker kom til udtryk.

Der blev sunget fællessang, danset støvledans fra Zimbabwe, en smuk hvid engel kom forbi for at betyrke fredens budskab, Peter Mygind høstede store bifald og flere tårer fik frit spil da han videregav hans testimonial for nødvendigheden af at arbejde mod vold og for fred. Talsmanden for Verdensmarchen pointerede nødvendigheden af at arbejde mod alle former for vold og ikke kun at arbejde henimod at stoppe krige. Det hele sluttede med at 100vis af "himmellys" blev sendt til vejrs fra Dronning Louises Broen. En smuk dag, en smuk aften og en smuk fremtid åbnede sig denne aften for både de tilstedeværende og deres nærmeste, og den gav et stort håb til at det er muligt at skabe en fælles menneskelig fremtid uden krig, uden atomvåben og uden nogen form for vold.
Fred, styrke og glæde til alle


Fredskonference

Et Fredsministerium i Danmark

30. oktober 2009

Peace Alliance Danmark organiserede en vellykket konference om etablering af et Fredsministerium i Danmark. Verdensmarchens basehold deltog i konferencen.


Roskilde

Fredsstafetten i Roskilde

29. oktober 2009

Fredsstafetten i Roskilde var en march og aften organiseret af gymnasieelever fra Roskilde Gymnasium og Roskilde Katedralskole.


aarhus

Fredsstafetten i Århus

27. oktober 2009

Her er fotos fra stafettens modtagelse foran Århus Rådhus, med: LO-formand og socialdemokratisk byrådsmedlem Hans Halvorsen, formand for Multikulturel Forening og radikalt byrådsmedlem Rabih Azad-Ahmad, samt den lokale fredsmarchkoordinator Georg Zeuthen fra Århus mod Krig og Terror.


skive

Fredsstafetten i Skive

25. oktober 2009

Fotos fra fredsstafetten i Skive.


Verdensmarchen i Frederikshavn

Fredsstafetten i Frederikshavn og Ålborg

25. oktober 2009

Her er fotos fra Fredsstafettens start i Frederikshavn og Ålborg. Selvom vejret var koldt, var mange mødt frem med godt humør, og der blev holdt flere smukke taler: I frederikshavn af Arne Hansen fra Aldrig Mere Krig (hent talen). Og i Ålborg af Bodil Hindsholm Hansen fra Præsteinitiativet til støtte for asylansøgere, og ordfører for Et anstændigt Danmark (hent talen). Du kan læse mere og se flere fotos på Arne Hansens hjemmeside.


Axeltorv

Lysceremoni på Axeltorv i København

2. oktober 2009

Der var meget larm og energi rundt om byen fordi den Internationale Olympiske Kommite holdt møde om hvor 2016-olympiaden skulle holdes. Der var store begivenheder og besøgende fra forskellige lande, og Barack og Michelle Obama var også i byen. Midt i denne larm samledes vi for at søge den indre ro og fredens styrke.

Vi stillede en pavilion op på Axeltorv, mod Tivoli og åben imod Vesterbrogade. Indenfor begyndte kunstner Lars Schmith at lave en Verdensfredsmandala med farvet sand. Før mandala skulle tegnes, lavede vi en meditation om hvad vi ønsker og skrev det på små stykker papir. Vi sang også, og tunede verden til C#. Lars begyndte mandalaen med et billede af Jorden midt i. Eliana forslog at vi lavede et lotusblad rundt om Jorden. Fra da af begyndte vi alle at deltage og tilføje forskellige elementer og sandfarver. Det er meget interessant at tegne med sand, og det er ikke nemt. Der skete forskellige "ulykker" som blev forvandlet til lykke, når nye former kunne findes frem.

Efter at mandalaen var færdig, sang vi igen og brændte ønskepapirerne i en skål. Vi stillede stearinlys i en cirkel foran pavilionen og dannede en cirkel. Dorthe fortalte om Verdensmarchen, og forskellige personer fortalte om de kommende aktiviteter i Danmark. Efter det lavede vi en reflektion og en stilhedsceremoni.

Som sidste del af hele ceremonien fortalte Lars om mandalaens betydning, og vi, hver af os, opløste mandalaen med en lille skovl som Lars havde købt fra en legetøjsbutik. Mens vi gjorde det, havde alle mulighed for at sige hvad de beder for med opløsning af mandalaen. Det farvede sand blev pakket ned i små poser og givet til deltagere så at de kan begynde nye mandalaer med det. Vi afsluttede begivenheden med en sang.


bighug_2okt

Big Hug Nørrebrogade

2. oktober 2009

"big hug nørrebro" eller "et budskab til de modige" er et initiativ taget af "kulturernes konvergens", hvor vi har været rundt til ca. 130 butikker for at fortælle dem om Verdensmarchen for Fred og Ikke-vold og invitere "butikkerne" sammen med kunder, venner og familie at gå ud på fortovet i 10 min. og ansigt til ansigt, skulder ved skulder at tilkendegive at man er for fred og ikke-vold. Der er blevet givet mange håndslag på at vold og krig er uhensigtmæssigt og kun skaber splid imellem alle mennesker og dermed ødelægger alle kulturers historie og fundamenter. vi fik ikke dannet den mennskekæde vi ønskede os, men flere butikker var ude og dem der var ude viste vejen. Så selv om det kun handler om fem skridt ud af sin butik, så er vejen lang for at vi alle kan opnå fred og leve i en verden uden vold og diskrimination. men vi er tålmodige og d. 31.10. er vi nogle skridt videre. Fred, styrke og glæde til alle.


DHL-stafet

Hold fra Verdensmarchen deltog i DHL Stafetten

Fem personer fra Verdensmarchens promotionshold deltog lørdag d. 5. september i DHL-stafetten med t-shirts med Verdensmarchens logo og havde opsat pavillon og banners i Fælledparken. T-shirts (str. M - L og XL) kan købes ved henvendelse til Barbara, tlf. +45 26 79 65 45


Orkester

Hiroshima-dag

Den 6. august blev der holdt mindehøjtidelighed for ofrene for Verdens første atombombe i Hiroshima. Der blev spillet musik, og holdt taler.


barista

Verdensmarchen promoveres under Barista DM

24. februar 2009

Claus Kiær, medorganisator af Verdensmarchen i Danmark, og initiativtager til Big Hug-aktionerne på Nørrebro, deltog i februar i Barista DM i bellacentret, som handlede om hvem der brygger den bedste kaffe i Danmark. Han benyttede benyttede lejligheden til at fortælle om verdensmarchen med følgende tekst:
Fra nord til syd, fra øst til vest er folk ved at samle sig i et globalt netværk.
Fordi vores liv er forstyrret af krig og vold...
Vi har glemt at lade vores stemmer blive hørt, ikke kun af ”dem der bestemmer”... men også over for hinanden.
Tiden er kommet... og denne gang stopper vi ikke. Lad os tage et historisk skridt ud af fortiden. Vores våben er vores hjerter, og vores ønsker er en fremtid uden krig, vold og atomvåben.
Lad os høre hvad din stemme siger...
Vi siger ”alle er ligeværdige”, ”ingen er ufejlbarlige”, og vi kan gøre et valg i dag, og med vores dybeste følelser gøre det klart at volden, både den indre og den ydre, skal overvindes, som et smukt projekt hvor mennesket er den centrale værdi. Dette projekt er for alle uanset hudfarve, trosretning, status, køn eller andet.
Tilslut dig ”Verdensmarchen for Fred og Ikke-Vold”


juha

Aktion "the Invisibles"

18. februar 2009

I København blev der i ligesom mange andre europæiske byer manifesteret støtte til fordel for den tjekkiske bevægelse mod USA's planlagte (og nu skrottede) planer om opførelse af amerikanske baser i Tjekkiet som led i et missilskjold. Der blev uddelt løbesedler, og vi var klædt i hvide dragter for at symbolisere befolkningens usynlighed, idet den tjekkiske regering havde underskrevet aftalen med USA til trods for massiv modstand i befolkningen. Læs mere i i den pressemeddelelse som blev udsendt forud for aktionen.